Hoe kunnen we de superheldenaanpak doorzetten bij de TSO, BSO, dagopvang en het IKC?

De superheldenaanpak biedt de kinderopvang mogelijkheden om met groepsvorming aan de slag te gaan. Daarnaast wordt de relatie tussen kinderopvang en school versterkt doordat de medewerkers en leerkrachten op dezelfde manier werken met de superhelden.

De superheldenaanpak biedt de volgende mogelijkheden om medewerkers van de kinderopvang te trainen in de superheldenaanpak:

1 Abonnement
De opvang kan kiezen voor een jaarlijks abonnement. Het abonnement zorgt voor online training in de superheldenaanpak, en alle materialen van de superhelden.

Inhoud abonnement:
– Vijf online cursussen. Onderwerpen: superhelden, coachen van kinderen, omgaan met het melden van ongewenst gedrag en groepsvorming.
– Alle posters en kleurplaten van de superhelden.
– Het prentenboek van de superhelden digitaal.
– Elke maand een nieuwsbrief met informatie over groepsvorming en superhelden.

Neem contact op met Orka Training voor de kosten van het abonnement. De kosten worden berekend aan de hand van het aantal medewerkers bij de kinderopvang.

2 Workshop (regio Haaglanden)
Alle medewerkers kunnen  getraind worden door middel van de workshop.

Inhoud workshop:
– Superhelden.
– Coachen van kinderen.
– Omgaan met het melden van ongewenst gedrag.
– Alle posters en kleurplaten van de superhelden.

3 Training op de werkvloer (regio Haaglanden)
Alle medewerkers kunnen  getraind worden door middel van training op de werkvloer.
Deze vorm van training start met de workshop. Vervolgens worden de medewerkers op de werkvloer getraind in de superheldenaanpak. Hier passen de medewerkers de superheldenaanpak toe, en zal de trainer directe feedback geven en als voorbeeldrol fungeren.

Inhoud training:
– Tijdens de BSO, TSO of dagopvang zullen de medewerker en trainer de superheldenaanpak toepassen bij interactie tussen kinderen.